четвъртък, 3 март 2011 г.

Пореден безобразен отговор на ВСС!


Получи се отговор от Висшия съдебен съвет на заявлението ми, публикувано в предното ми съобщение.
Отговорът за пореден път е безобразен! За пореден път се доказва категорично, че Висшият съдебен съвет е един орган, който не само не се бори с безобразията, беззаконията, безумията и престъпленията в съдебната система, но дори ги прикрива!

В случая получавам отговор от така наричаща се комисия при ВСС, председателствана от някой си Цони Цонев. Забележете как е назована комисията: "Професионална етика и превенция на корупцията".

Това наименование трябва да се определи или като идиотизъм, или като мошеничество. Така наричащият се председател на така наричащата се комисия ми пише, че те били нямали никакви правомощия, независимо какви закононарушения и престъпления извършват магистратите. Можели били да направят нещо единствено, ако аз съм бил посочел данни за корупция. Под данни за корупция те разбират да хванеш престъпниците, докато си разменят подкуп. Е, как да стане това? Аз, гражданинът, не съм полиция! Не съм прокуратура!

Разбира се, че наименованието е или идиотизъм, или мошеничество! От една страна е факт, че тази така наречена комисия не осъществява никаква превенция на корупцията! От друга, ако беше вярно твърдението на г-н Цонев, че те нямат правомощия извън посочени от гражданите данни за корупция (т.е. заловени магистрати с подкуп), тогава що чини изразът "превенция на корупцията" в наименованието?
Налице е откровен опит за заблуждаване на обществеността! Но същевременно наименованието издава и некомпетентност, и неграмотност! Юридическа и лингвистична! Ако нямаш права да осъществяваш превенция на корупцията, нямаш право да вписваш в наименованието на комисията израз "превенция на корупцията"!

Тези индивиди от така наричащия се Висш съдебен състав се гаврят вече много дълги години с обществеността!
Те си затварят очите пред стотиците и хиляди престъпления в съдебната система!
Те кадруват чрез Красьо Черничкия!
Те осъществяват шуробаджанашки назначения на своите отроци, отрочки, племенници и племеннички, на сподвижниците и сподвижничките си!
Правят го в изключително грубо нарушение на закона!
И след това отроците, отрочките, племенниците и племенничките не само извършват безобразия, беззакония, безумия и престъпления в съда, но дори извършват масови престъпления в своя облага! Всеизвестни са случаите в Приморско:

http://www.dnevnik.bg/search.php?stext=%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D1%81%D1%8A%D0%B4+%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F

Вж. и многобройните публикации за Красьо Черничкия:

http://www.dnevnik.bg/search.php?stext=%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%8C%D0%BE+%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%D1%8F

Вж. изключително точните публикации за НАПЪЛНО НЕЗАКОННИ НАЗНАЧЕНИЯ в съдебната система на д-р Петър Дошков (юрист и лингвист):

http://petdoshkov.blog.bg/drugi/2010/10/08/dopylnen-spisyk-na-nenadlejnite-v-s-vlast-posle-sydeben-prot.617201

http://petdoshkov.blog.bg/drugi/2010/10/08/nenadlejnite-2.617204

А след това така наречените магистрати от ВСС - някои имат наглостта да се титуловат професори и доценти - обясняват, че били нямали правомощия да се справят с безобразията, беззаконията, безумията и престъпленията!

Нямат правомощия да се справят със сподвижниците и сподвижничките си, с отроците, отрочките, племенниците и племенничките!

Какъв съд? Какво правораздаване? Каква съдебна система?

Всичко това е гавра със закона, правото и морала в тази държава!

Пардон! В кочината, наречена държава!


_____
В предишните две публикации описах серия безобразия, извършени в Софийския градски съд; във форума към последната публикация обещах на форумиста с име albert venn dicey, че, след като се получи отговор от Висшия съдебен съвет, ще публикувам протоколите от двете съдебни заседания. Ето ги и протоколите - без коментар.