събота, 19 декември 2015 г.

СЪДЕБНА РЕФОРМА? КАКВО СТАВА? И КАКВО ЩЕ СТАНЕ?

Налице е следното: тотална лудост сред реформаторите, протестиращите и пишещите във форумите; демагогия и мошеничество сред управляващите - което е нормално; частично демагогия, частично лудост сред магистратството.
Управляващите са повече от кристално ясни! Те ИСКАТ ДА НЯМА РЕФОРМА! И правят необходимото за това: сресват конституцията и закончета. Срешат ли ги докрай, ще кажат: "Ами да! Ето, бе! Реформата готова!"

Огромната част от магистратите, разбира се, искат абсолютно същото! ИСКАТ ДА НЯМА РЕФОРМА!
Положението е напълно сходно с "ПРЕУСТРОЙСТВОТО" през 1986-1989 г. Тогава варварската шайка, наречена Българска комунистическа партия, насметена от Горбачов, призна от устата на диктатора катил и дебил Живков, че "трябва да се снишим, докато премине бурята", и започна да свиква открити - разбирай задължителни за всички, партийни събрания, на които изключително примитивни, обучени в АОНСУ индивиди, червени престъпници, мошеници, лъжци и демагози изнасяха "лекции" за значението на преустройството за строителството на социализма и издигане авторитета на БКП. Също както днес примитивни индивиди от управляващата партия и малко по-рафинирани представители на магистратството изнасят речи за "значението на реформата на съдебната система за издигането на нейния авторитет".
А какво искат протестиращите? Протестиращите просто не знаят какво искат. Те са една маса с почти, съжалявам, че трябва да го кажа - защото има там приятели, малоумно поведение. Те са плебс, готов днес за всекиго да викне "Разпни го!", и още утре "Осанна!", за същия. Те са може би дори просто една група платени за това индивиди - да имитират искания, с цел да няма ефективен натиск за реформа!

Питам: КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА?

Отговарям: ПРОБЛЕМЪТ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е САМО ЕДИН-ЕДИНСТВЕН! И ТОЙ Е: ЕДНА ЧУДОВИЩНО ГИГАНТСКА ГРУПА КОРУМПОЕЛЕМЕНТИ! Това са хиляди корумпирани прокурори и съдии (от двата пола)!!!

Питам: МОЖЕ ЛИ ДА СТАНЕ РЕФОРМА, БЕЗ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА ШАЙКАТА КОРУМПОЕЛЕМЕНТИ (т.е. ВСИЧКИ УВОЛНЕНИ)?
Отговорът - абсолютно ясен и категоричен: НЕ! НЕ! НЕ!

Обратно поставен въпрос: АКО БЪДЕ УНИЩОЖЕНА (т.е. УВОЛНЕНА) ШАЙКАТА КОРУМПОЕЛЕМЕНТИ, ЩЕ СТАНЕ ЛИ РЕФОРМА? Категоричен отговор: ДА!

И при това кристално ясно положение - ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО МАГИСТРАТИ КОРУМПИРАНИ, като това положение, доказано чрез социологически проучвания, се знае от 92% до 96% от населението и съответно от почти всички протестиращи, въпреки това, вместо да искат уволнението на всички магистрати и създаване на нова система с предимно нови лица - което да стане от Брюксел, в никакъв случай в София, протестиращите искат оставка на някого си. Пък бил той и главният прокурор. И малоумно припляскват на излезлите на улицата индивиди с черни тоги.
Питам: ако аз самият, авторът на тези редове, Кабакчиев, съм една корумпирана свиня и изляза на улицата с черна тога, как ще разберете, че съм корумпирана свиня, като нямам зурла? По това, че, въпреки че съм с черна тога, съм излязъл на улицата? Ааааааайде, бе?
В този смисъл поведението на излезлите на улицата черни тоги може да се определи като частично демагогия, частично лудост. Демагогия е на ония, които като управляващите искат да бъдат попосресани конституцията и закончетата, и да се каже: "Урааа! Ми да! Реформата готова!" И лудост на ония от тях, които - приемаме, че има такива, са наистина достойни хора и компетентни професионалисти.
Но ако си добър професионалист - което означава и да имаш нормална интелигентност, и едновременно с това си и достоен човек и гражданин, трябва незабавно да идентифицираш проблема и да го назовеш на висок глас: НАЛИЦЕ Е ОГРОМНА ШАЙКА КОРУМПОЕЛЕМЕНТИ!
И решаването на такъв грандиозен проблем не могат да бъдат апели като "Не на страха"! Решението е единствено УВОЛНЕНИЕ НА ШАЙКАТА КОРУМПОЕЛЕМЕНТИ! И тъй като няма как да се отсееят десетината процента безспорно съществуващи компетентни и достойни магистрати, единствено възможният подход е да бъдат уволнени всички, а компетентните и достойните след това да бъдат допълнително разпознати, като преди това те сами декларират, че са компетентни и достойни.
Страх ги било магистратите!?!? Ааааааайде, бе? Кого лъжете, бе? Да не би да сте осъдили някого, че да ви е страх? Почти никого не сте осъдили! Орди престъпници се разхождат на свобода! На повечето не се повдигат обвинения! Или умишлено им се повдигат дефектни обвинения! Безспорен факт е, че просто няма кой да ви заплашва! И Вие просто лъжете, че се страхувате! За да си запазите местенцета и да доживуркате утихването на бурята!
И така, излезлите на улицата с черни тоги половината са демагози, които не искат реформа! А за повечето от другата половина, ако наистина са некорумпирани, приемаме в тяхна полза, че са луди - които се държат като протестиращите и просто не знаят какво правят.
ЖАЛКА ИСТОРИЯ! ТИПИЧНО БЪЛГАРСКА!
От която съответно се очертава абсолютно нищо съществено да не се случи!

Душевни изцепки на по-добрата част от човечеството

http://legalworld.bg/49485.ekaterina-zaharieva-veche-e-ministyr-na-pravosydieto.html
Млада госпожа започва с нескопосано изказване кариера на министър. Какво ли точно издава душевната изцепка, чуди се един форумист.
Но има ли право да се учудва, когато това е избор на лице, самоопределило се като ... ирландска пастирка. А също и като антикомунист, за когото обаче се доказа, че е бил член на БКП.
За една съдийка все още не е доказано да е била член на БКП. Но категорично се доказа, че докато е агитирала по градове, села и паланки за правова държава и демокрация и против комунизма, е използвала пари на отявлен комунист и доносник на Държавна сигурност.
Водеща в изцепките, разбира се, не е непременно и винаги президентската институция. Трите основни власти твърдо не остават назад, като особено убедителни душевни изпълнения и при тях извъртяват представителки на нежния пол.
Набедена за външен министър танцьорка по душа изуми Брюксел с много особен английски и пълна некомпетентност.
Няколко изящни съдийски физиономии не просто ежедневно, а почти ежечасно хленчат по медиите как някой или не иска да ги избере, или не иска да ги оправи, или направо иска да ги опраска.
Парламентарна дама с рубенсова изящност нашепва на дописник с тефтерче кой точно от политиците да бъде натопен и кой оставен на повърхността.
Оказа се, че пост на висококвалифициран експерт в министерство е зает от апетитна дама с ... неистинска диплома. Фалшива, обаче заверена от Министерството на просветата като истинска. Ама министерството изобщо не е виновно, че е заверило фалшива диплома като истинска.
А дали фалшификаторката отиде в затвора? Не знаем. Щото фалшификаторките, некадърничките, мошеничките и престъпничките от трите власти са от второстепенен интерес. Медиите, също като "народа", преимуществено се вълнуват от чалгарки с големи цици от силикон.
И всички тези забележителни изпълнения за някакви си пет-шест години, при правителството на един пожарникар, по душа футболист! Предишните двадесет изобщо не бяха предлагали подобни изпълнения!
Какво ли още да очакваме от по-добрата част на човечеството?

вторник, 15 декември 2015 г.

ОТНОСНО УМОПОМРАЧИТЕЛНО ВАРВАРСКИТЕ "ИЗИСКВАНИЯ ЗА КАСАЦИОННО ОБЖАЛВАНЕ"

Налице е безпрецедентно съдебно решение (първоинстанционно, невлязло в сила), пряко базирано на европейското право, с което са осъдени парламентът и Върховният касационен съд! Подробности тук:

http://legalworld.bg/49342.firma-osydi-parlamenta-vks-i-agenciiata-za-privatizaciia-za-nad-700-000-lv.html?fb_action_ids=10205477538679288&fb_action_types=og.comments

Множество юристи коментират във форума към статията, че решението е правилно.

Повтарям вече казаното от мен и тук, за да може да го прочетат повече хора и защото е налице един наистина уникален и много обнадеждаващ случай на съдебно решение.

Госпожи и господа юристи, които смятате, че парламентът може да отговаря за нанесени вреди на граждани, благодаря Ви за мнението, и, ако то е правилно, аз незабавно бих дал под съд парламента за приемането на УМОПОМРАЧИТЕЛНО ВАРВАРСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА КАСАЦИОННО ОБЖАЛВАНЕ, ДЕЙСТВАЩИ В МОМЕНТА! Вие много по-добре от мен знаете, че на практика в кочината България в момента изобщо няма триинстанционно производство! Много по-добре от мен знаете, че в момента престъпният Върховен касационен съд не допуска 98% от касационните жалби! Много по-добре от мен знаете, че "по закон" престъпният Върховен касационен съд, вместо да решава казусите и да уеднаквява практиката, е прехвърлил това свое задължение върху гражданина. Това е все едно гражданин да отиде на лекар, и лекарят, вместо да прегледа гражданина и да му предпише терапия, да поиска от гражданина сам да посочи каква му е диагнозата!!! САМО АВТЕНТИЧНИ ВАРВАРИ, ПРЕСТЪПНИЦИ И МОРАЛНИ ИЗРОДИ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ И ВНЕДРЯТ НА ПРАКТИКА ПОДОБНИ "КАСАЦИОННИ ИЗИСКВАНИЯ"! Но освен че изродите искат от мен, гражданина, да им върша работата и да им посочвам собствената им практика, те ме задължават още и да имам адвокат! Така те превръщат правото ми да имам адвокат в задължение, с което зверски нагло погазват Конституцията, чл. 56! Това е АБСОЛЮТНО НЕТЪРПИМА СВИНЩИНА И ЕДИН ДЕН НЯКОЙ ТРЯБВА ЖЕСТОКО ДА ОТГОВАРЯ ЗА НЕЙНОТО СЪТВОРЯВАНЕ!

четвъртък, 10 декември 2015 г.

Едно мъничко доказателство за това, че реформа на съдебната система няма никаква

Престъпното нещо, наричащо се българска прокуратура, "мисли", че кражбата на превода на английски език на "История славянобългарска" на Паисий Хилендарски е .... "маловажно деяние". Не е държава нещо, в което всеки крадец може да открадне необезпокоявано и без всякакви последствия каквото си поиска, дори символа на държавата. И да не бъде преследван.
Не разбирате за какво става дума ли? Ей-сега ще обясня. Аз съм преводачът на "История славянобългарска" на Паийсий Хилендарски на английски език, издание на Софийския университет през 2000 г. През 2012 г. преводът ми е откраднат, издаден и разпространен в страната и по света. И продължава да се разпространява и в този момент. Прокуратурата не просто отказва да преследва крадеца! Тя го крие! Фактите за това са налице, документално кристално доказани.
Все пак в държавата има отделни институции, които имат желание да спазват законността. Такава е например Министерството на културата. Вж. по-долу съответни издадени от него документи. 

Националната библиотека също така напоследък проявява желание да защитава законността. Вж. по-долу съответен издаден от Националната библиотека документ.
Очаквайте развития по този случай, доказващ престъпността на българската така наричаща се съдебна система.