вторник, 28 октомври 2008 г.

Нова поредна гавра с правото, законността и държавността!

През последния час пуснах на няколко места в Мрежата едно съобщение, отнасящо се до така наречената съдебна система. Мислех тук да го направя по-прецизирано. В този момент обаче вече си мисля, че то и така е прецизирано - и изобщо е истинско. Понякога едно взето "на момента" решение (или съобщение и пр.) се оказва по-точно от друго, което е било дълго обмисляно. Случаят, третиран в събщението, разбира се, ще бъде тепърва описан тук чрез своите факти и техните подробности, и ще бъде направен съответен анализ. Ето съобщението ми.

Всеки ден българските крадци, комуно-ченгесари, некадърници и профани, наричащи себе си управляваща коалиция, получават, заедно с цялата общественост на тази "държава", съобщения от този род:
http://www.iht.com/articles/2008/10/27/europe/union.php

Но положението остава абсолютно непроменено - и ще продължи да остава, ако не се вземат

ДРАСТИЧНИ МЕРКИ СРЕЩУ СЪОТВЕТНИТЕ ЛИЦА ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ОСОБЕНО ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!

Ето, вчера получих съобщение от така наречения български съд, на първоинстанционно равнище, от една така наричаща се съдийка, която ми е изпратила съобщение, че връща моя искова молба.

Изумително беззаконие! Изумителна гавра със закона, със съдебната система, с държавността и с какво ли още не!!!

Показателното е, че исковата ми молба е срещу Министерския съвет. Срещу тая група безхаберници, избирани и инсталирани на постовете си от още по-големи безхаберници, от един плебс, наречен електорат. Срещу едни некадърници и нарушители на закона, позволили си от 1991 г. до днешния ден да не издадат Правилник за реда и начините на атестирането по чл. 42, ал. 2 от ЗНСНЗ (вж. по-горе) - нещо, което е тяхно задължение, вменено им ОТ ЗАКОНА!

От няколко седмици насам на практика се наблюдават

НЕВЕРОЯТНИ ПО СВОЯТА НАГЛОСТ ОПИТИ ОТ СТРАНА НА СОФИЙСКИЯ РАЙОНЕН СЪД И НА СОФИЙСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД ДА БЪДАТ БЛОКИРАНИ ДВЕ МОИ ДЕЛА СРЕЩУ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ - СВЪРЗАНИ С ГОРЕУПОМЕНАТОТО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА И НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОСНОВНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!

Но да продължа с конкретния случай от вчера. Исковата ми молба е срещу Министерския съвет и е подадена още през 2002 г. До този момент, вече повече от шест години, няма издадено решение на първа инстанция срещу Министерския съвет! Делото мина през всички възможни инстанции от първа до трета във връзка с посъдността и с пасивната легитимация на ответника. Налице е издадено решение (или определение) на Върховния касационен съд, влязло в сила, в което се посочва, че Министерският съвет следва да бъде ответник по делото (няма никакви пречки за това), и с което делото беше върнато на Софийския районен съд за

ИЗДАВАНЕ НА РЕШЕНИЕ СРЕЩУ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ!

Това стана още преди четири години. И въпреки този пределно ясен и влязъл в сила съдебен акт, и в грубо нарушение на закона, решение срещу Министерския съвет не беше издадено, а делото беше препращано няколко пъти между Софийския районен съд и Софийския градски съд. А сега една първоинстанционна съдийка си позволява да се гаври със закона и с решение на Върховния касационен съд!

Няма абсолютно никакво съмнение, че са налице опити, които дори може да са координирани, за намиране на начин за прекратяване на делата ми срещу Министерския съвет!

Тези опити трудно могат да успеят, а и дори по някакъв начин да бъдат прекратени делата, правещите тези опити трябва да имат предвид, че, първо, случаят няма как да бъде "прекратен" на европейско равнище, и че, второ, няма как те самите, и то не в далечно бъдеще, да не отговарят за безобразията и беззаконията си!

Съдебната система чрез агент "Гоце", жълтото и после комунистическото правителство и техните многобройни асоциати беше напълнена с комунистически некадърници и техни отроци, с абсолютни профани - и, главно, с драстично корумпирани лица! Изобщо не казвам, че през предишните управления всичко около съдебната система е било добро! Но развихрилото се днес беззаконие е повече от умопомрачително -

И ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯНО!

Красимир Кабакчиев, дфн

5 коментара:

Анонимен каза...

Bravo, samo taka! Bog da vi pomaga v tova nachinanie za spasenieto na Balgaria.
ELENA ot Germania.

Анонимен каза...

Neveroiatni fakti!!!!!!I tolkova godini ochakvate spravedlivo reshenie!?Az Vi se vazxishtavam na silata na duxa,umeniiata ,silite da prodaljite da se borite s tezi korumpirani luode!
Yana-Austria

Красимир Кабакчиев каза...

Благодаря много за реакциите и за съпричастността на Елена от Германия и на Яна от Австрия, като се извинявам на Елена за това, че не съм й отговорих веднага!

Причината е, че бях твърде зает и професионално, и около текущата дискусия за БАН, която можете, ако се интересувате от това, разбира се, да проследите ето тук:

dnevnik.bg/show/?storyid=597781
dnevnik.bg/show/index.php?storyid=597760
dnevnik.bg/show/index.php?storyid=597496
dnevnik.bg/show/index.php?storyid=598515
dnevnik.bg/show/index.php?storyid=599058
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=598874

Благодаря отново! Ето, има много хора, които живеят в цивилизовани държави - и в тях има проблеми, разбира се, но по-други, които не престават да се вълнуват от съдбата на мястото, от което са произлезли. Това е достойно за голямо уважение, според мен!

Уверявам и Елена, и Яна, че, стига да е живот и здраве, няма НИКОГА да се дам на злото!

BK каза...

Подкрепям Ви напълно, г-н Кабакчиев. Съдебната система в България се е мафиотизирала. Критиките на Европа в тази област не са случайни. Преди малко прочетох, че Гоце е предложил на виетнамците да ги учим на правосъдие...Струва ми се, че нямаме държава.

Красимир Кабакчиев каза...

Благодаря за подкрепата! И аз прочетох какво е направил агент "Гоце" - просто такъв виц няма, както се казва. Към статията на "Дневник" по въпроса направо ври и кипи от смях: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/01/31/624773_bulgariia_shte_okaje_ekspertna_pomosht_na_vietnam_v/
И всички питат какво лошо са ни направили горките виетнамци, та да им натрисаме подобно нещо!