неделя, 30 ноември 2008 г.

Едно потресаващо по идиотизма си, необжалваемо (касационно) "съдебно решение"!




3 коментара:

Иво каза...

Уважаеми, ако продължавате да задръствате форумите с проблемите си, едва ли някой ще ви обърне повече внимание, отколкото аз сега.

Красимир Кабакчиев каза...

Ивчо, моето момченце, виждам, първо, че можеш да ми бъдеш син, затова така се обръщам. Второ, щях да се обърна с уважаеми Иво, ако не беше твоето нахалство!
Ивчо, моето момченце, върви да четеш книжки! Колкото може по-дебели, колкото може по-смислени (ама трябва да има кой да те напътства за книжките, а явно досега не е имало), да се учиш, да се учиш много, да разбереш що е това общество, що е демокрация и т.н. И чак тогава ела да даваш акъл на такива като мен.

Красимир Кабакчиев каза...

Съобщението на този Иво, който дори не благоволява да си посочи фамилията (може би няма ...), е толкова умопомрачително по своето нахалство, и в същото време толкова типично, че ще му посветя още един отговор, по-подробен.

В тази така наречена държава не беше проведена декомунизация. В резултат на това тя се превърна в още по-голяма кочина от това, което беше. В резултат напуснаха способните млади хора. Тук останаха пето- и шестокачествените. Те не четат, не се учат. Дори когато постъпват в университети, скоро след това напускат. Започват "бизнес", в който далаверата и корупционните практики са всекидневни упражнения за "добър ден". Ако останат да завършат университета, си плащат изпитите - или преподавателите им искат пари, за да им бъдат дадени изпитите без всякакви знания. Те по цял ден тракат по клавиатурите - и даже обичат да се снимат с любимия си уред. Тяхната "култура" е тази, придобита от компютърните игрички, играни с години от сутрин до вечер. Много от тях в живота си не са стъпвали нито веднъж на симфоничен концерт! Обичат чалга! Нямат и смътна представа какво е това модерно, демократично общество, какво е правова държава. За тях понятието комунизъм е изпразнено от съдържание. Когато започнеш да им говориш, че днес държавата се контролира от представителите на терористичната организация "Държавна сигурност", те отвръщат: "Стига си ме занимавал с тоя комунизъм, него вече го няма!"
Много от тия неграмотни млади същества са толкова потресаващо прости, че са въвели една "култура", според която говорят на "ти", когато се обърнеш към тях в магазин и пр.
Бъдещето в тази държава никак не е розово!
И заради тази млада или относително млада неграмотна, некултурна популация, населяваща днес държавата-кочина. Виждаме какво става в Гърция. Не "нещо подобно" ще бъде в България след 10-20 години! Ще бъде по-лошо!
А що се отнася до такива като мен, ние няма да се дадем на комунистическите диваци, техните асоциати и отроци!
Дори и да се намират едни или други индивиди, които да мислят, че проблеми имат хора като мен!
Нека да обясня на всеки бъдещ неграмотник, който ще се появи тук, следното.

Господа (и дами), набийте си го много хубаво в главите, че

НЕ КАБАКЧИЕВ ИМА ПРОБЛЕМИ!

ПРОБЛЕМИ ИМА ТАЗИ "ДЪРЖАВА", ВСЪЩНОСТ ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГНУСНА КОЧИНА - ДОМИНИРАНА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ НЕКАДЪРНИЦИ, КРАДЦИ И ТЕХНИ СЛУГИ И АСОЦИАТИ!

Защо ли? Защото от блога ми се вижда прекрасно, че, първо, в резултат на безобразията на държавни органи, и благодарение на нормални, компетентни и неподкупни съдии, морално е разгромен чрез съд така нареченият Институт за български език при БАН! Оттам морално е разгромена и самата БАН! Нещо повече, видно от последните решения, морално са разгромени дори Висшата атестационна комисия и самият Министерски съвет! А в крайна сметка заради съдебните безобразия, изразяващи се в противозаконни или дори напълно идиотски решения, ще бъде разгромена и самата държава-кочина!
Впрочем тя вече е разгромена от съответните органи на ЕС! И нейната агония, очевидно, ще продължава - поради епохалната наглост и малоумието на така наречената управляваща тройна коалиция, едни крадци и некадърници! Агонията ще продължава и дотогава, докато българската популация не разбере, че с корупция и простащина не може да се пребивава в Европа!
И дотогава, докато мнозинството български индивиди не разберат тези съвсем прости и очевидни неща, ще им бъде обяснявано!