сряда, 24 декември 2014 г.

КОЧИНО БЪЛГАРИЯ! ТИ НЯМАШ ОПРАВЯНЕ! ЗАЩОТО В ТЕБ СЕ ПОДВИЗАВАТ БЕЗБРОЙ ЛИШЕНИ ОТ ВСЯКАКВА ЧЕСТ, ДОСТОЙНСТВО И РАЗУМ ИНДИВИДИ! АВТЕНТИЧНИ МОРАЛНИ ИЗРОДИ!

Грандиозната кочина България е кочина може би най-вече затова, защото няма съдебна система и в нея на практика няма правораздаване.
По мое мнение - на човек, който 23 години е бил в българското нещо, наречено съд - в подкочината "съдебна система" на грандиозната кочина България, се подвизават не по-малко от 80% индивиди, които са корумпоелементи и некадърници. И във всеки отделен индивид от тази система може да присъства едновременно както корумпоелементът, така и некадърникът - в съответната пропорция.
Пиша този материал в момент, в който за втори път в разстояние само няколко години се налага в престъпното българско правораздаване да се намесва ... френският посланик в София.
Да си припомним първия случай. Младо, интелигентно момче, студент в Париж, е зверски убито. Френските власти незабавно извършват стриктно разследване, разкриват престъплението, доказват кои са двамата убийци. Но в кочината "съдебна система" на грандиозната кочина "България" престъпниците изобщо не биват преследвани и остават на свобода дълги години. Накрая им е предявено обвинение, но на две инстанции получават оправдателни присъди. Скандалът е грандиозен, поради което се намесва френският посланик. И едва тогава българското "правосъдие" се вразумява. Убийците са осъдени и пратени в затвора. Само че -

КОЧИНАТА БЪЛГАРИЯ НИ НАЙ-МАЛКО НЕ СЕ Е ПОУЧИЛА ОТ ТОЗИ СЛУЧАЙ!

Защото няколко години по-късно се налага отново да се намесва френският посланик, за да извади на бял свят престъпна схема, осъществявана не просто ЧРЕЗ, а ВЪТРЕ В съдебната система на кочината "България"!
Показателно в този нов случай на намеса на френския посланик е и друго. В съобщенията по случая за разобличаване на престъпната българска съдебна система в медиите почти няма припомняне на първия случай - с опита за прикриване на убийството на младия студент в Париж. Българските "медии" - безхаберни, безпаметни, просташки, изродски, са "забравили", че това е ВТОРО драстично престъпление, осъществено от българския съд (в лицето на два негови състава на две инстанции), и че за втори път се налага да се намесва френският посланик! Почти никоя медия не припомня факта, че е налице повторна намеса на френския посланик!

И НИКОЯ МЕДИЯ НИКОГА НЕ ЗАДАВА ВЪПРОСА КАКВО Е СТАНАЛО С ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СЪДИИ, ИЗДАЛИ ОПРАВДАТЕЛНИ ПРИСЪДИ НА УБИЙЦИТЕ! В ЗАТВОРА ЛИ СА?

Разбира се, отговорът на този въпрос е пределно ясен, дори и без да знаем конкретните факти. Естествено, че тия индивиди не са в затвора. Естествено, че тия индивиди продължават да "правораздават" и да нагъват тлъсти магистратски заплати.
Нещо повече, днес се стига дотам, че медии като "Труп", наследник на варварски рупор на комунизма, плачат за "независимостта на съдебната система" и твърдят, че тя неправомерно е подложена на натиск отвън.
Може само да се съжалява, че не се е намерил посланик или друг човек от цивилизования свят, който да се намеси и в случая, при който пиян като свиня зад волана руснак остави на шосето два трупа на млади хора! След което не помириса затвор! А съдиите, издали оправдателната (в практически смисъл) присъда, не просто продължават да бъдат съдии, те продължават да бъдат съдии във Върховния съд!?!

След втората намеса на френския посланик се стигна и до абсолютно безпрецедентно искане на посланици на няколко развити европейски държави да бъде проведена реформа в българската съдебна система. До този момент резултат от искането няма никакъв. И аз лично много дълбоко се съмнявам, че подкочината "съдебна система" на грандиозната кочина България може изобщо да бъде реформирана.

КОЧИНО БЪЛГАРИЯ! СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА НЕ СЕ ВИЖДА! ТИ НЯМАШ ОПРАВЯНЕ! ЗАЩОТО В ТЕБ, КОЧИНО, СЕ ПОДВИЗАВАТ БЕЗБРОЙ ЛИШЕНИ ДОРИ ОТ ЕЛЕМЕНТАРНА ЧЕСТ, ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО И ЗДРАВ РАЗУМ ИНДИВИДИ! АВТЕНТИЧНИ МОРАЛНИ ИЗРОДИ!

Но един нормален човек не бива да се оставя подвластен на песимизма. Необходима е борба! И аз лично заявявам, че единствено възможният изход от днешното трагично положение в кочината България е преди всичко тоталното разграждане на подкочината "съдебна система"! Уволнение на абсолютно всички магистрати, създаване на нова, истинска съдебна система, с компетентни и достойни магистрати в нея - посредством кадрови комисии, съставени в Брюксел от небългари, на базата на строги критерии и процедури за подбор на магистрати! Дали такава истинска реформа е възможно да се осъществи е отделен въпрос - чийто отговор никой не знае. И ако незнанието на отговора е някакъв лъч надежда, нека е така!



–––––––––
Живот и здраве, следват нови материали: публикация Строителите на кочината "съдебна система" на грандиозната кочина "България" и Божията промисъл; изпълнение на обещанието да опиша случая, даващ плах лъч на надежда; описание на безобразията на четири състава на прокуратурата по случая с кражбата на превода ми на История славянобългарска; описание на случая с кражбата на пари от моя банкова сметка от страна на държавен съдебен изпълнител.

Няма коментари: