петък, 9 октомври 2009 г.

Заявление до г-жа Министъра на правосъдието

Заявление с вх. № 94-КК-200/09.10.2009

До: Министъра на правосъдието на Република България г-жа Маргарита Попова

ЗАЯВЛЕНИЕ

от: Красимир Янков Кабакчиев, д.ф.н.

Уважаема госпожо Попова,

Във връзка с текущите събития около така наречения Висш съдебен съвет и виждайки за пръв път от много дълги години във Ваше лице човек, който има желание за борба с корупцията и некадърността в съдебната система (в която работи и едно малцинство достойни и компетентни магистрати), си позволявам да обърна вниманието Ви на позицията си, че в мнозинството си ВСС представлява една групировка, чието предназначение е да прикрива драстичната корупция и широкообхватната некадърност в съдебната система!
Това са мои думи – на световноизвестен специалист по семантика (а, както е известно, правото е преди всичко семантика), който не просто разсъждава, а има огромна серия абсолютно безспорни факти за престъпления и безобразия, систематично извършвани в съдебната система, от които лично е потърпевш!
Настоящото заявление е само акт на предоставяне на информация от моя страна. Ще бъда благодарен, ако от Вас лично или от съответни отговорни лица в Министерството на правосъдието бъде направена проверка на фактите и събитията, изложени в моя Интернет сайт – http://kkabakciev.blogspot.com/ (прилагам копие от главната страница), особено като се започне с мое отдавнашно заявление до ВСС, в което ги информирах за извършени безспорни престъпления от страна на Върховния касационен съд, състоящи се в грубо изопачаване на факти, създаване на “нормативни клаузи”, оневиняване на Министерския съвет, Българската академия на науките и председателя на БАН и извършени противоправни действия и бездействия, включително прекратяване (от страна на петчленен състав) на дело без правно основание, при грубо погазване на правата ми и при посочване на неистината, че имало неизпълнение от моя страна на искане на съда: http://kkabakciev.blogspot.com/2007/11/blog-post.html! Искането беше неправомерно, аз го изпълних с цел пестене на съдебно време, а така наричащите се върховни съдии си позволиха да запишат в съдебния акт, че аз не съм го изпълнил!?!
Изразявам готовност подробно да запозная съответни държавни органи с фактите на престъпления и некадърност в съда, от които съм потърпевш!

09.10.2009 г. (подпис)

4 коментара:

мечта каза...

Привет, господине! Видях ви в коментарите към статията за ВСС. Полезно ще е всички да оставят така адрес за връзка. Защото точно това ни трябва - връзка за общи действия при общи искания - пряко между нас. Първо за да се разберем /обсъдим/ пряко помежду си КАК да освободим България и после - за да го постигнем с общи действия. Един всенароден мирен бунт с извънредни избори, независими кандидати и пр. Мирно и кротко. Насилие не е нужно, ако цял народ се свърже така в "комитети за връзка", ОК?
Преди всякакви партии. Като граждани да си влезем в правата, пък после ще си изберем "шапки".
Ще си помагаме ли да станем народ?
Да ни пречат има достатъчно.
Иван Христов

ПП Изобличинията ви са много силни, но кой да ги чуе, докато властта е в изобличените?

Анонимен каза...

Здравейте,току що прочетох и нъпълно Ви подкрепям, във фейсбук се мъча да направя група" за истинска съдебна реформа" като съм изложил аргументите си...но нали не е за някоя чалга идея,трудно върви.Днес след като прочетох какво е казъл Ж.Виденов за съдебната власт,дори пратих мейл на примиера,но незнам да ли въобще ще го прочете.Пиша го и тук:
Цитирам:
.. но "ако трябва да управлявам сега, бих подчинил максимално съдебната система на изпълнителната власт", казва Жан Виденов.



Г-н примиер, ако все пак се вслушате в горните думи на Вашият злополучен колега от прези 13 години,ще направите много голямо ДОБРО на народа,който Ви даде тази власт и очаква час по-скоро да разсечете този възел наречен бг.съдебна система. Съдът ни съди :" В името на народа ",но те не са от народа, а от някакъв компромитиран Съдебен съвет в който кадруват дискредитирани личности с елиминирана нраствена ценностна система. Няма друг начин,трябва да се поправя Конституцията в частта и за Съдебната власт,ако искаме нещата в родината да тръгнат напред....! Щом я наричаме власт неминуемо трябва да минава през национални избори.,като другите властти..! С мандат и ограничен имунитет ! Иначе какво са те сега...!? Имитация на правораздаване...!

Красимир Кабакчиев каза...

Благодаря на двамата изказали се! Извинявам се на "мечта", че чак сега реагирам!
Викайте ме непременно, ако трябва да се прави нещо конкретно!

Анонимен каза...

Здравейте, г-н Кабакчиев!
С известно закъснение реагирам на Вашия коментар в "Капитал", защото поради заетост съм доста изостанала с четенето на вестника.
Впечатлена бях от музикалните Ви вкусове, които напълно съвпадат с моите, а това за мен е показателно.
За съжаление, не съм юрист и не съм наясно с това, което става вътре в съдебната система, но това, което е наяве, е отблъскващо и , за съжаление, обезсърчаващо (заради принципа за несменяемост на съдиите). Все пак, ако смятате, че по-някакъв начин мога да бъда полезна за Вашата кауза, може да ми пишете на evpetra@abv.bg.
Моите уважения!
Евгения Петрова