петък, 8 юли 2011 г.

СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е СМЪРДЯЩА КОЧИНА!

Това съобщение ще бъде кратко.

ПОРЕДНАТА СВИНЩИНА НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА БЪЛГАРСКА СЪДЕБНА СИСТЕМА!

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/07/07/1120058_sledovatel_beshe_globen_s_3000_lv_za_vzimane_na_podkup/

СЛЕДОВАТЕЛ И АДВОКАТ С ДОКАЗАН ПОДКУП СА ГЛОБЕНИ, КАТО ПРОИЗВОДСТВОТО ТРАЕ СЕДЕМ ГОДИНИ!
ТОВА НЕ Е СЪДЕБНА СИСТЕМА!
ТОВА Е ЕДНА ГНУСНО СМЪРДЯЩА КОЧИНА!
И ТРЯБВА ВСИЧКИ ДО ЕДИН ВЪТРЕ ДА БЪДАТ ИЗРИТАНИ!

А после ще връщаме обратно само абсолютно доказано некорумпираните и компетентните!

23 коментара:

Анонимен каза...

Подкрепям с две ръце идеята тази кочина да бъде разрушена, а свинете в нея да бъдат изритани. Подкрепям с две ръце идеята тази кочина да бъде разрушена, а свинете в нея да бъдат изритани.

Красимир Кабакчиев каза...

Благодаря за този коментар!
Моля да се има предвид, че е включен спам контролът - съобщенията, ако има такива, ще излизат със закъснение до 2-3 часа.
Цензура не упражнявам! Не допускам само спам! Неща от типа "Скрий се, бе, простак!" допускам, тъй като са показателни за равнището на някои.

Анонимен каза...

Господин Кабакчиев,
ако Ви е възможно, кажете как да се свържа с Вас. Мисля, че имам какво да Ви кажа.

Красимир Кабакчиев каза...

Чрез блога можете да ми изпратите имейл съобщение. Но трябва да имате имейл адрес в Google Mail (което е полезно) или по друг начин да се регистрирате към Google. Иначе, знаете, имейл адреси не се публикуват в Интернет, тъй като веднага ги залива спам.

Анонимен каза...

Г-н Кабакчиев, как ще си говорим с Вас- чрез подадена тъжба в Софийска районна прокуратура поради обидите и клеветите Ви или като цивилизовани хора няма да разрешим неприязънта Ви към адвокатите да се пренесе върху адвокат,когото не познавате в офлайн живота, никога не сте виждал,и нямате представа от професионалните му качества ? Очаквам Вашето решение и си позволявам да Ви припомня Вашите постове в сайта на "Дневник" - пост № 84 със съдържание"Красимир Кабакчиев Рейтинг: 1980 Неутрално
84 13:3128 сеп, 2011 Отговор
Да добавя за незнаещите, че тази дама е една вечно пъчеща се 28-30-годишна адвокатка, която веднъж даже се похвали, че била спечелила досега всичките си дела.
То с тия корумпоелементи в съда - дори във Върховния касационен съд, и с тези безбройни "бизнес" мутри и мутреси в кочината, всяка вчерашна адвокатка може да спечели всичките си дела.
Майтап, майтап, ама си е трагедия! , както и пост № 83 -
Красимир Кабакчиев
Рейтинг: 1980
Неутрално
8313:2828 сеп, 2011
Отговор
Изпълнявае всички критерии, които са вписани като критерии ...- цитат на коментар #64 от “dqdomart”
Това е голям майтап!
Направо виц на деня за кочината България!
Това е да си адвокат - сляп и глух за най-видното!" Вижте и пост № 100
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/09/28/1164557_kiril_rashkov_bil_priet_snoshti_za_kratko_v_bolnica/?p=0#addcomment

Красимир Кабакчиев каза...

Така е, госпожо форумист, не Ви познавам в живота, не съм Ви виждал и нямам представа от професионалните Ви качества. И по тази причина нямам нищо лично против Вас.
Вече го казах, ще повторя какво имах предвид, когато казах "То с тия корумпоелементи в съда - дори във Върховния касационен съд, и с тези безбройни "бизнес" мутри и мутреси в кочината, всяка вчерашна адвокатка може да спечели всичките си дела." Имам предвид, че всеки корумпиран и всеки престъпник може да си наеме адвокатка - която да го защищава съвестно и законосъобразно, а той да си урежда делата чрез даване на подкупи на съдиите, без адвокатката да знае и да съзнава това. Съгласете се, че е изключително нелогично адвокат да печели всичките си дела - а Вие го казахте за себе си, и даже неведнъж.
Има и друг вариант адвокат да печели всичките си дела, извън този с клиенти, даващи подкупи на съдиите. Да кажем, нает да представлява държавна институция и си върши работата съвестно. Гражданинът съди държавната институция, но губи делата, включително във ВКС поради масовата корумпираност и/или подвластността на съдиите от държавните институции. Описал съм тук грубо погазване на закона от страна на съдии от ВКС - поименно посочени в сигнал до ВКП. Прокуратурата бездейства.
И какво, младата представителка на МС печели делата, но мога ли аз нея да обвинявам за това? Не, разбира се.
Не се обиждайте - няма за какво, и се върнете към дискусията за това, има ли драстична корупция и некадърност в българската съдебна система или няма!
Никой не Ви пречи да защитавате българската съдебна система - просто не превръщайте принципния спор в лични отношения, каквито няма.

Анонимен каза...

Ето малко за действащ съдия

http://www.politika.bg/article?id=1826

Към Страсбург задействали ли сте нещо, и ако да, колко бързо стават нещата там ?

Красимир Кабакчиев каза...

По повод съобщението 23.11.2011, 16:59:00.
Първо, във връзка с много важната публикация, линк към която сте дали, неотдавна коментирах случая в "Правен свят":
http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=24952
Коментирал съм го и друг път, както в "Правен свят", така и в "Дневник" и на много други места. Той е повече от илюстративен за драстичната липса на правосъдие в тази така наречена държава.
Второ, във връзка с въпроса Ви за Страсбург, да, сезирал съм съда. За съжаление нещата там стават много бавно - жалбите от България са страшно много ...

ранни записвания 2012 в Кушадъсъ каза...

така е, корупцията е навсякаде и държи всичко

Красимир Кабакчиев каза...

По повод на съобщението 05.12.2011, 23:24:00.
Не трябва да се оставяме да е така, не трябва да се примиряваме.

Венеция каза...

продължавайте да постирате и да споделяте тук с всички нас, в очакване на нови неща - поздрави и до скоро

Красимир Кабакчиев каза...

Извинявам се за известното забавяне на модерирането и на отговора ми на коментара на "Венеция".
Благодаря за съобщението!
Да, аз винаги съм се борил с несправедливости, безобразия и беззакония - още от комунизма, и ще продължавам да го правя, докато е рекъл Отговорникът за тия работи. Искам, обаче, да призова да станем повече. Защото борбата срещу корумпираните, некадърни и нагли магистрати не може да се води пълноценно от отделни хора. Всеки, който е пострадал от, или е жертва на, българската т.н. съдебна система (аз съм само пострадал), нека да направи всичко по силите му да я РАЗОБЛИЧАВА! Интернет днес дава прекрасни възможности за това.
Надявам се в обозримо бъдеще тези мутри - нагли, корумпирани, некадърници, да бъдат изритани от съдебната система и заместени от нормални хора. Вероятно (и дано) един ден от тях ще се потърси отговорност и по съдебен ред - вече имаме примери на изправени пред съда съдии и прокурори.
ВСИЧКИ ПОСТРАДАЛИ И ЖЕРТВИ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА - РАЗОБЛИЧАВАЙТЕ НЕЙНАТА ДИВАЩИНА, НЕКАДЪРНОСТ И КОРУМПИРАНОСТ! САМО СОЛИДАРНОСТ В БИТКАТА СРЕЩУ ТОВА ЗЛО - КАКТО ВИНАГИ В ИСТОРИЯТА - МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ЗНАЧИМИ РЕЗУЛТАТИ!

Екскурзии Лондон каза...

И аз кратко и ясно ще го кажа: Абсолютно си прав. За съжаление нещата не са на оправяне.

Красимир Кабакчиев каза...

Мога и да се съглася, че нещата не са на оправяне, но полагам усилия да се получи нещо. Не може тази шайка некадърници, корумпоелементи и наглеци да бъде оставена да върлува!

Екскурзии Лондон каза...

Така е, за това шапка ти свалям, че не се отказваш въпреки всичко!

Екскурзии Венеция каза...

Аз също подкрепям идеята, че съдебната система на моменти се изявява като кочина, но не трябва да губим вяра, че нещата ще се оправят.

доставка на млечни продукти каза...

Хубаво е и е похвално, че все още има хора, които се борят с неизправностите в съдебната ни система!

доставка на алкохол каза...

В някои моменти, човек наистина стига до неприятни извода, че "ТОВА НЕ Е СЪДЕБНА СИСТЕМА!", но не трябва да спираме да вярваме, че нещата ще се оправят към по-добро!

дайвинг каза...

ех тази наша съдебна система. Докога така ще процедира не знам и то толкова явни неща.Това , че следовател и адвокат , които са с доказан подкуп са САМО глобени и то след цели седем години е покъртително.Адвокатите добре знаят закона и следователно знаят най-добре как да го нарушават и как могат да се измъкнат това е..........имаш ли пари и добър адвокат явно можеш да си позволиш всичко без последици, което е жалко. Силно вярвам, че нещата ще се променят.

Красимир Кабакчиев каза...

Благодаря за съобщението. За съжаление аз лично не вярвам много. Но се опитвам да правя нещо, за да се промени.

savecard каза...

Блога ти за пореден път доказа, че се интересува от нещата, които стават по край нас.Поздравления, не спирай. Това е един от малкото сериозни страници.Този случай е наистина един от поредните, за огромна жалост.Когато имаш нужните пари и познаваш хората, независимо какво си направил и какво доказателства има за това.оставаш безнаказан. Заради това сме на подобно дередже в България. Няма никакви последствия.Хубаво е да живеем в демократична и свободна страна, но когато е за сметка на някой друг,мисля, че трябва да има наказания.

Красимир Кабакчиев каза...

Благодаря, много смислено изказване, това е самата истина. Безнаказаност е първата дума, която трябва да се употреби, когато се обсъждат практиките в тази т.н. държава, всъщност една абсолютна кочина. Примерите са безброй, от всички области. Ще дам два, свързани с мен. Така наричащият се Институт за български език при БАН - един развъдник на некадърност, комунизъм и дивашка простащина, е осъден от мен за десетгодишен период на беззаконие (пладнешки грабеж над мен и семейството ми) - от 1988 до 1997 г. За следващите периоди индивиди, официално водещи се за съдии, а някои дори самоафиширали се като защитници на правовата държава, като напр. "синята демократка" Куцкова, отказаха да осъдят института, въпреки че нищо не се беше променило (има три материала в блога за случая с "демократката"). До този момент, 24 години след началото на пладнешкия грабеж, изродският институт не е платил и стотинка от присъденото ми възнаграждение. Заведено е дело в Страсбург - там е вече 6 години ... Вчера пък бях в следствието във връзка с дело срещу строителен фараон. Делото е от 1999 г. За какво говорим? 13 години досъдебно производство!?! И ако първият случай е "частен", някой (но все пак това е държавна организация) някого ограбил, във втория вече имаме лице, което завлече десетки хора с по десетки хиляди долара и ги остави на улицата (моето семейство пострада сравнително по-малко). Ето я безнаказаността! Кои и какви са тези прокурори, водили досъдебното производство между 1999 г. и днешния ден, питам аз? Защо не се започне следствие срещу тях за бездействието им през тези години?

средиземноморски круизи каза...

За жалост си съвсем прав.Има толкова много съдебни процеси , които си остават ей така във времето безнаказани.Има много неща, които трябва да се оправят вътре.Има какви ли не варианти, като например адвокат да печели всичките си дела, извън този с клиенти, даващи подкупи на съдиите или нает да представлява държавна институция и да си върши работата съвестно. За огромна жалост тези, които се наемат граждани да съдят държавната институция, губят делата, включително във ВКС поради масовата корумпираност и подвластността на съдиите от държавните институции.Но не напразно е казано познай добре законите, за да може най-добре да ги нарушаваш.