събота, 19 декември 2015 г.

СЪДЕБНА РЕФОРМА? КАКВО СТАВА? И КАКВО ЩЕ СТАНЕ?

Налице е следното: тотална лудост сред реформаторите, протестиращите и пишещите във форумите; демагогия и мошеничество сред управляващите - което е нормално; частично демагогия, частично лудост сред магистратството.
Управляващите са повече от кристално ясни! Те ИСКАТ ДА НЯМА РЕФОРМА! И правят необходимото за това: сресват конституцията и закончета. Срешат ли ги докрай, ще кажат: "Ами да! Ето, бе! Реформата готова!"

Огромната част от магистратите, разбира се, искат абсолютно същото! ИСКАТ ДА НЯМА РЕФОРМА!
Положението е напълно сходно с "ПРЕУСТРОЙСТВОТО" през 1986-1989 г. Тогава варварската шайка, наречена Българска комунистическа партия, насметена от Горбачов, призна от устата на диктатора катил и дебил Живков, че "трябва да се снишим, докато премине бурята", и започна да свиква открити - разбирай задължителни за всички, партийни събрания, на които изключително примитивни, обучени в АОНСУ индивиди, червени престъпници, мошеници, лъжци и демагози изнасяха "лекции" за значението на преустройството за строителството на социализма и издигане авторитета на БКП. Също както днес примитивни индивиди от управляващата партия и малко по-рафинирани представители на магистратството изнасят речи за "значението на реформата на съдебната система за издигането на нейния авторитет".
А какво искат протестиращите? Протестиращите просто не знаят какво искат. Те са една маса с почти, съжалявам, че трябва да го кажа - защото има там приятели, малоумно поведение. Те са плебс, готов днес за всекиго да викне "Разпни го!", и още утре "Осанна!", за същия. Те са може би дори просто една група платени за това индивиди - да имитират искания, с цел да няма ефективен натиск за реформа!

Питам: КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА?

Отговарям: ПРОБЛЕМЪТ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е САМО ЕДИН-ЕДИНСТВЕН! И ТОЙ Е: ЕДНА ЧУДОВИЩНО ГИГАНТСКА ГРУПА КОРУМПОЕЛЕМЕНТИ! Това са хиляди корумпирани прокурори и съдии (от двата пола)!!!

Питам: МОЖЕ ЛИ ДА СТАНЕ РЕФОРМА, БЕЗ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА ШАЙКАТА КОРУМПОЕЛЕМЕНТИ (т.е. ВСИЧКИ УВОЛНЕНИ)?
Отговорът - абсолютно ясен и категоричен: НЕ! НЕ! НЕ!

Обратно поставен въпрос: АКО БЪДЕ УНИЩОЖЕНА (т.е. УВОЛНЕНА) ШАЙКАТА КОРУМПОЕЛЕМЕНТИ, ЩЕ СТАНЕ ЛИ РЕФОРМА? Категоричен отговор: ДА!

И при това кристално ясно положение - ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО МАГИСТРАТИ КОРУМПИРАНИ, като това положение, доказано чрез социологически проучвания, се знае от 92% до 96% от населението и съответно от почти всички протестиращи, въпреки това, вместо да искат уволнението на всички магистрати и създаване на нова система с предимно нови лица - което да стане от Брюксел, в никакъв случай в София, протестиращите искат оставка на някого си. Пък бил той и главният прокурор. И малоумно припляскват на излезлите на улицата индивиди с черни тоги.
Питам: ако аз самият, авторът на тези редове, Кабакчиев, съм една корумпирана свиня и изляза на улицата с черна тога, как ще разберете, че съм корумпирана свиня, като нямам зурла? По това, че, въпреки че съм с черна тога, съм излязъл на улицата? Ааааааайде, бе?
В този смисъл поведението на излезлите на улицата черни тоги може да се определи като частично демагогия, частично лудост. Демагогия е на ония, които като управляващите искат да бъдат попосресани конституцията и закончетата, и да се каже: "Урааа! Ми да! Реформата готова!" И лудост на ония от тях, които - приемаме, че има такива, са наистина достойни хора и компетентни професионалисти.
Но ако си добър професионалист - което означава и да имаш нормална интелигентност, и едновременно с това си и достоен човек и гражданин, трябва незабавно да идентифицираш проблема и да го назовеш на висок глас: НАЛИЦЕ Е ОГРОМНА ШАЙКА КОРУМПОЕЛЕМЕНТИ!
И решаването на такъв грандиозен проблем не могат да бъдат апели като "Не на страха"! Решението е единствено УВОЛНЕНИЕ НА ШАЙКАТА КОРУМПОЕЛЕМЕНТИ! И тъй като няма как да се отсееят десетината процента безспорно съществуващи компетентни и достойни магистрати, единствено възможният подход е да бъдат уволнени всички, а компетентните и достойните след това да бъдат допълнително разпознати, като преди това те сами декларират, че са компетентни и достойни.
Страх ги било магистратите!?!? Ааааааайде, бе? Кого лъжете, бе? Да не би да сте осъдили някого, че да ви е страх? Почти никого не сте осъдили! Орди престъпници се разхождат на свобода! На повечето не се повдигат обвинения! Или умишлено им се повдигат дефектни обвинения! Безспорен факт е, че просто няма кой да ви заплашва! И Вие просто лъжете, че се страхувате! За да си запазите местенцета и да доживуркате утихването на бурята!
И така, излезлите на улицата с черни тоги половината са демагози, които не искат реформа! А за повечето от другата половина, ако наистина са некорумпирани, приемаме в тяхна полза, че са луди - които се държат като протестиращите и просто не знаят какво правят.
ЖАЛКА ИСТОРИЯ! ТИПИЧНО БЪЛГАРСКА!
От която съответно се очертава абсолютно нищо съществено да не се случи!

Няма коментари: